Cooljuice

BMI berekenen

Share Button

BMI berekenen

BMI berekenen is voor veel mensen een ingewikkelde zaak. BMI berekenen lijkt ingewikkeld maar is het eigenlijk helemaal niet. Belangrijk is om eerst te weten wat BMI betekent. BMI staat voor Body Mass Index.

De BMI-berekening is bedacht door de Belg Adolphe Quetelet. Hij was sterrenkundige en wiskundige. Adolphe Quetelet ontwikkelde de QI formule. Deze formule werd in 1972 omgetoverd door de voedingswetenschapper Ancel Keys tot de BMI. Keys heeft als een van de eerste onderzoekers een dieet ontwikkeld; namelijk het “Mediterrane dieet”. Tegenwoordig word de BMI als maatstaaf gebruikt en kun je door je eigen BMI te berekenen zien of je wel of geen overgewicht hebt. Het berekenen van de BMI geeft de relatie aan tussen je lengte en je gewicht.

De BMI wordt gebruikt als afgeleide maat voor de vet massa, maar is minder goed te hanteren voor kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met zeer veel spiermassa zoals body builders. Bij een BMI tussen 18,5 en 25 spreekt men van een gezond gewicht. Bij een BMI tussen de 25 en 30 is het heel verstandig iets aan uw gewicht te doen en om af te vallen. Een BMI van 30 of hoger is gevaarlijk voor uw gezondheid en het dringende advies is dan ook om snel af te vallen. Sommige bevolkingsgroepen hebben een andere lichaamsbouw dan andere( bijvoorbeeld Afrikanen en Aziaten hebben een verschillende lichaamsbouw), daarom kan de BMI per bevolkingsgroep verschillen. Met deze handige tool kun je zelf je BMI berekenen. Klik hier

De tailleomvang is een maatstaf voor de hoeveelheid vet in de buikholte. Een te hoog vetpercentage in de buikholte is een belangrijke risicofactor voor het ontstaan van hart- en vaatziekten en diabetes.

Je kunt voor een goed advies over jouw BMI terecht bij verschillende sportinstituten, een voedingsconsulente of bij je huisarts.

Informeer bijvoorbeeld eens bij Marloes Oudshoorn van  ” Altijd gezond gewicht. Van haar krijg je goede en nuttige adviezen.


Reacties zijn gesloten.

Copyright 2011-2012- Gezondgewichtberekenen.org Gezond Gewicht powered by MISANTRI