Cooljuice

Gewicht berekenen

Share Button

Gewicht berekenen

Gewicht berekenen wordt van oudsher gedaan door middel van een weegschaal.
In het Zuid-Hollandse stadje Oudewater staat nog steeds een grote weegschaal waarop vrouwen zich vroeger moesten laten wegen. De mensen schatten van te voren het gewicht van de vrouwen en als ze wogen als dat ze eruit zagen, waren ze geen heks en ontvingen ze een certificaat met een zegel van de stad. In Oudewater staat nog een heksenweegschaal waar je jezelf kan laten wegen.
De weegschaal speelt nog steeds in veel huishoudens een belangrijke rol. Nu kunnen weegschalen echter veel meer dan wegen alleen. Een moderne weegschaal is in staat om binnen enkele seconden een totale lichaamsanalyse uit te voeren.

Je kunt kiezen voor een eenvoudige weegschaal met een digitale of analoge aanduiding. Ben je echt bewust bezig om af te vallen, dan kun je kiezen voor een hele moderne weegschaal met geavanceerde techniek. Let wel op dat je een weegschaal koopt van een A-merk en niet die datgene weergeeft wat jij wenst. De meest geavanceerde is de Soehnle 7850 ,de prijs is er ook wel naar : ongeveer een kleine € 700,00. Deze weegschaal is bijzonder geschikt voor thuis, maar ook voor in hotels, fitness-studio’s, voedingsadvies- en wellness-centra. Met de lichaamsanalyse functie kunt u naast het gewicht en de Body Mass Index (BMI) ook het percentage spieren, vet en vocht nauwkeurig meten en het energieverbruik vaststellen. Een andere weegschaal met veel minder mogelijkheden maar toch een erg goede is de Soehnle Personenweegschaal Verona die ongeveer € 50,00 kost. Hier tussen in zijn er vele soorten weegschalen. Kijk op de diverse vergelijkings sites op internet voor meer informatie.

 


One Response to “Gewicht berekenen”

  1. Vinod zegt:

    ben er zelf ook heen gegaan nou , ze helpen helemaal niet ! inmiddels ben ik zelf bijna 20 kilo kwijt door zelf dingen aan mezelf te veranderen.

Copyright 2011-2012- Gezondgewichtberekenen.org Gezond Gewicht powered by MISANTRI